Stöd orgeln

Spelbordet kommer att kosta 2,5 miljoner kronor att köpa in. Tack vare en generös donation på knappt 700 000 kr finns nästan hela handpenningen. Så snart handpenningen samlats in kan beställningen göras. När beställningen gjorts så tar det cirka 12 månader av gediget hantverk innan spelbordet är färdigt och kan levereras.

Stöd insamlingen genom att skänka ett valfritt belopp till orgelinsamlingens bankgiro 5184-9214 eller via gåvomaten i kyrkan. Oavsett om du kan bidra med en liten eller stor summa så är det mycket uppskattat.

Namnge en pipa

Vill du namnge en pipa? Du kan välja att uppkalla en pipa till exempel efter dig själv, din familj, ditt företag eller kanske till minne av någon. Pipan kommer att spela till din ära i många decennier framåt.

Du kommer att tackas på här på orgelns webbplats, i församlingsbladet samt i förteckningen över givare. Om du hellre vill vara anonym går det givetvis bra. Oavsett får du ett gåvobevis hemskickat där pipans beteckning framgår.

Donationen ger ingen äganderätt. Pipan kommer dock att bära ditt namn.

1 000 kr

Dessa pipor finns i alla storlekar, från någon centimeter till 3 meter långa. De kan härma allt från trumpeter och flöjter.

5 000 kr

Pedalverkets pipor är oumbärliga för att få fram de allra fylligaste klangerna. De används så gott som dagligen i Hedvig Eleonoras verksamhet.

10 000 kr

Piporna Bourdon 32’ och Bombarde 32’ tillhör de kraftiga baspiporna som dånar så att hela kyrkan vibrerar. Det finns enbart 60 sådana pipor.

Så gör du

För att namnge en pipa, betala in beloppet till 5184-9214 eller via gåvomaten i kyrkan och fyll i blanketten i insamlingsbroschyren som finns i kyrkorummet.

Alla medel går oavkortat till orgelprojektet.

 

Är du intresserad av att göra en större donation?

Om du som privatperson eller genom företaget är intresserad av att bidra med en större summa så ber vi dig kontakta kyrkoherde Sven Milltoft direkt, sven.milltoft@hedvigeleonora.se, 08-545 675 71.